bouwadvies, projectbegeleiding & vloeren 
  

Gietvloer: een trend die niet meer weg te denken is

Wilt u graag een gietvloer maar weet u niet waar te beginnen met zoeken? Verschillende soorten vloeren, alle mogelijke kleuren en de juiste vloerenspecialisten. Ik ga met u om tafel zitten voor een goede uitleg over de verschillende soorten vloeren. Hierna bent u in staat een vloer te kiezen die past bij uw persoonlijke smaak en budget. In de wereld van de gietvloeren zijn er verschillende materialen, kwaliteiten en prijzen. 

Wilt u meer weten, maak dan vrijblijvend een afspraak voor advies. Voor het uitvoeren van vloeren werk ik samen met zeer vakbekwame leveranciers die goed meedenken, ter plaatse komen kijken en hun advies uitbrengen. Als u met mij in zee gaat, begeleid ik als uw enige contactpersoon het project van A tot Z.

Bel Twan op 06 – 255 66 662 of mail naar twan@veerdonkprojecten.nl

Gietvloeren

Op dit moment worden de gietvloeren steeds populairder bij zowel particulieren als bedrijven. De gietvloer heeft een strakke, industriële uitstraling en vergt weinig onderhoud. Gezien de stijgende vraag vertel ik hier in het kort welke vloeren de meest gangbare zijn en welke eigenschappen zij hebben. Er zijn twee soorten kunststofgebonden gietvloeren, namelijk Epoxy en PU (polyurethaan). Deze vloeren lijken erg op elkaar, maar toch zijn er een aantal wezenlijke verschillen.

Epoxy

Epoxy is hard, voelt koel aan en heeft een hoge stootbelasting. Door zijn hardheid is de vloer echter meer scheurgevoelig en kan daarom alleen op stabiele, scheurvrije en vormvaste vloeren worden toegepast. Deze eigenschappen maken het niet mogelijk vloerverwarming te verwerken. Epoxy is geschikt voor industrie, winkels, garages, ziekenhuizen en zorginstellingen, et cetera.

PU (polyurethaan)

PU daarentegen heeft een zachtere en flexibele structuur, zodat deze zelfs over een (stabiele) houten vloer kan worden aangebracht. Hierdoor voelt de vloer ook warmer aan dan zijn Epoxy-tegenhanger. Vloerverwarming is geen probleem voor PU en contactgeluid door bijvoorbeeld de hakken van schoeisel is minimaal. PU is ook geschikt voor eerdergenoemde maar wordt met name gebruikt in kantoren en woonhuizen. Voor woonhuizen kiest u het best voor een PU vloer met UV-filter om verkleuring te voorkomen.

Kleur en afwerking

De kleur van de vloer kiest u op basis van RAL en/of NCS, dus daar bent u volledig vrij in. Ook is het mogelijk kleuren grof te mengen voor het creëren van bijvoorbeeld een 'beton-look'. De afwerkingslaag is voor beide vloeren gelijk, een toplaag die desgewenst in hoogglans, zijdeglans of mat uitgevoerd wordt. Houdt u bij het aanschaffen van een gietvloer rekening met een uitvoeringstijd van vier tot vijf dagen.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info